Как се играе лазер таг

Как се играе Лазер таг? – Всеки играч минава задължителен първоначален инструктаж. След това се избират отборите и оръжията/тагърите, като всеки отбор избира от набор от оръжия/тагъри, които са точни реплики на оригиналите и са настроени по обхват и сила на изстрела, в зависимост от оръжието. При възпроизвеждане на "изстрел" тагъра излъчва инфрачервен сигнал, който се "улавя" от датчици, разположени на лента на главата на участника и в самото оръжие. Инфрачервения сигнал е същият, който се излъчва от дистанционно за телевизор, но с по-голям обсег на действие и точност. Лентите (различни по цвят за отборите) и оръжията, отчитат и приспадат автоматично жизнени точки от играча в зависимост от точноста на изстрела, настройките на противниковото оръжие и далечината на изстрела. След изчерпване на точките живот на играча, тагъра се блокира самостоятелно и играча трябва да се върне в базата си, където се "съживява" от устройство, програмирано да "съживява" само неговия отбор. Така играчът е готов да се включи обратно в играта. Внимание, по терена са разположени и мини, които се "взривяват", ако някой мине пред тях и изчерпват точките живот на всички играчи, независимо от цвета на отбора им.

Оръжията са, както вече споменахме реплики на оригиналите , звуковите сигнали са отлични, вибрации в датчиците и оръжията при точен изстрел и точно отчитане на компютърната система, непозволяващо „измами“от участниците. Всичко това прави Лазер Таг предпочитана опция за безопасно забавление. Може би, нашите клипчета ще ви помогнат да придобиете по-ясна представа.

 

*Клубът се намира на открито и при неблагоприятни атмосферни условия (дъжд, градушка) преди или по време на събитието, не се провеждат игри.