За играта

 Практически всички родени през 80-те и 90-те са играли или чували за една игра, която дълго време беше без конкуренция в сегмента си - Counter Strike. Не малко хора са прекарвали часове пред компютъра събирайки фрагове и изучавайки най-добрите места за криене по картите. Но колкото и забавна да беше играта (включително и за автора), тя предразполагаше към засядане пред компютъра и някои други вредни навици. Чудили ли сте какво би било да играете в играта без зачервените очи, изтръпнали крайници и на края да се чувстват освежени все едно сте били на фитнес. Е, не се чудете повече - вече има лазер таг клуб CS Live. Тук ще можете да играете на живо любимата игра и същевременно да спортувате сред природата. Тагърите/оръжията на клуба заедно с останалата екипировка - бази, контролни точки, мини и др. позволяват пресъздаване на почти всички сценарии от играта.
  И малко история на лазер таг: В края на 70-те години на миналия век, американските военни разработват система за тренировки на войници,която използва инфрачервени лъчи и датчици. MILES позволява симулиране на условията на огнестрелна битка без да наранява войниците. Тази система за обучение все още се използва в няколко армии в света.
В началото на 80-те, взаимствайки тази система и вдъхновен от Междузвездни войни, Джордж Картър Трети разработва система за лазер таг на закрито и през 1984 отваря първия клуб за този вид забавление. С годините системите еволюират, като вече позволяват игри ,както на закрити арени, така и на открити пространства.